Sala za Vencanja, organizovano do zajednickog zivota

Sala za Vencanja, organizovano do zajednickog zivota

Vaš najlepši dan u životu veoma lako može postati stresan ukoliko se ne posvetite svim koracima koji vas očekuju blagovremeno i postepeno. Kako bi vaše venčanje proteklo baš onako kako ste zamislili, pre svega morate početi sa pripremama na vreme, a godinu dana je idealno ukoliko želite da osigurate salu za svadbe po vašem izboru i želji, ali i muziku, fotografa ili neke druge usluge.

Obezbedite salu za vencanja godinu dana unapred

Otprilike 6-12 meseci pre venčanja pre svega morate odrediti datum venčanja, budžet, kakvo venčanje ćete imati - formalno ili neformalno. Tu su i pitanja tipa da li će venčanje biti na otvorenom ili ćete ga održati u zatvorenom prostoru, koliko zvanica ćete imati, stil i temu venčanja. Nije uvek jednostavno dobiti željeni temrin, a sale za vencanja su nekad bukirane i do godinu dana unapred, posebno na proleće i tokom leta.

Sala za vencanje

Na ličnom nivou, tu je bitno pitanje odabira kumova. Ovo je važno jer su to osobe koje će učestvovati u donošenju svih ostalih odluka sa vama, a kao što znamo, veći broj odluka je na mladi da donosi, tako da je kuma obično ta koja pomaže i mladi i mladoženji, ali i mladoženjinom kumu, pa i kumi ukoliko se opredelite za tu varijantu. NIje retko da mlada ima kuma, što da ne.

 

Napravite spisak zvanica

Treba obavestiti roditelje, kumove i najbliže prijatelje, odlučiti da li ćete se venčati u opštini ili ćete pozvati matičara da izađe na teren, da li ćete se venčati u crkvi ili ne. Za većinu pitanja možete odluke donositi sami, ali danas postoje i brojne agencije za organizaciju venčanja, kao i profesionalci koji će veliku količinu stresa uspeti da preuzmu na sebe i ostave vam vreme da se bavite samo donošenjem odluka kroz ponude i izbor koji pripremaju za vas.

Ako planirate da blistate na dan venčanja, možda možete malo da povedete računa o zdravlju i tome da budete fit. Svadbe umeju biti i fizički zahtevne. Negde 3-6 meseci pre venčanja trebalo bi da se već pozabavite i konkretnijim planovima. Napravite spisak gostiju, dogovorite se između sebe koje ćete običaje imati na venčanju. Proverite da ste sakupili svu potrebnu dokumentaciju kako za građansko, tako i za crkveno venčanje. Zakažite datum venčanja kod matičara i u crkvi. Rezervišite šator ako ćete imati venčanje biti na otvorenom ili ako ćete pratiti tradicionalne dočeke svatova u svom dvorištu.

Kupovina venčanice i odela za svadbu

Tu je i onaj zabavniji deo priprema, a to je šoping. Organizujte zabavan dan sa prijateljicama i pronađite venčanicu, cipele i ostali aksesoar. Kupite haljinu za kasnije sate svadbe kada je vreme za malo višeplesa i pravu zabavu. I mladoženja treba da potraži odelo, cipele i ostali aksesoar. Odaberite i zakažite ketering i tortu. Mnoge poslastičarnice sve više nude personalizovanje i dizajn koji predstavlja vašu vezu i ljubav.

Dekoracija sale za vencanje

Obiđite cvećare i osmislite kakav bidermajer želite i koja će biti primarna boja kao dekoracija u sali. Tu su i ostali detalji-odabir benda ili DJ-a, fotografa i snimatelja, frizera, šminkera, burmi, pozivnica. Možda želite i poklončiće za goste, da uvežbate svoj prvi ples. Mnogi se odlučuju da naprave i vebsajt za tu priliku i sastave spisak želja, iako je sve popularnije primati samo gotovinu odnosno popularnu-kovertu.

Odlazak na medeni mesec

Najslađe je možda naći putni aranžman i agenciju za putovanja, i odlučiti se za destinaciju za medeni mesec. Kumovi imaju zadatak da organizuju devojačko, odnosno momačko veče. Vama ostaje da uživate u pripremama, brinete o svom izgledu, možda posetite solarijum i odete na tretmane, prođete probu šminke i frizure, odlučite se za manikir, pedikir i sve te lepe detalje. Konačno, naspavajte se veče pred veliki događaj, uživajte u druženju sa svim dragim ljudima i vašem danu, proslavite svoju ljubav i počnite zajedničku budućnost na najdivniji i pozitivni način. Veselo.

Sva prava su zadrzana © 2012. Mia event club